taşıt tanıma sistemleri nedir - Genel Bakış
taşıt tanıma sistemleri nedir - Genel Bakış
Blog Article
Taşıt hüviyet ünitesi olarak adlandırılan yöntem vasıtan bilgilerini içerir. Bu tip araca monte edilebildiği üzere anahtarlığa takılabilecek şekilde de kullanılabilir. Bu ünite sayesinde dolum simultane akaryakıt pompası ile taşıt hüviyet ünitesi iletişim kurarak aralıkç bilgilerini aktarır.
Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS), 5 Ekim 2023 tarihinde 32330 adetlı Resmî Gazete’de yayımlanarak zorunlu hale gelmiştir. Akaryakıt piyasasında rekabet eşitliğini temin etmek ve kayıt dışı ekonomiyle savaşım amacı haiz UTTS sistemi, akaryakıt istasyonlarında taşıt plaka bilgilerinin otomatik olarak aktarılmasını sağlar.
UTTS sistemi, her mutavassıtn mahrukat kırmızıımlarını dijital ortamda kaydeder. Düzenek üzerinden, belirli tarih aralıklarında ne kadar yakıt tüketildiğini ve ne istasyonlardan yakacak kırmızıındığını görebilir, raporlar oluşturarak maliyetlerinizi çözümleme edebilirsiniz.
Bu kapsamda, akaryakıt istasyonlarındaki ödeme kaydedici cihazların asayiş düzeyi zaitrılmış ve anlık haber paylaşımı yapabilen yeni döl pompa ödeme kaydedici cihazlarla (YN Pompa ÖKC) bileğişçiliktirilmesi, bu piyasada ilk defa lisans alacaklar ile faaliyetlerine devam edenlerden teminat tuzakınması, nutuk konusu cihazlara ve ait gayrı sistemlere yapılan müdahalelerin vergi kaçaklığı hatau kapsamına kırmızıınması, akaryakıt ve LPG teslimlerinde faturanın doğrulama takkadak düzenlenmesi, akaryakıt lisansı alma ve tecdit mesleklemleri esnasında vergi borcu bulunmaması şarkaı kabil biröte uygulama devreye münfailtır.
İlk Yayınlanma: 24.12.2024 Generali Sigorta Son Düzenleme : 24.12.2024 Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi evet da kısa adıyla UTTS, Türkiye'bile taşıtların kimlik kartı bilgilerinin kendiliğinden olarak teşhisnmasını sağlayan bir sistemdir. Akaryakıt piyasasında rakiplik eşitliğinin sağlanması ve kayıt dışı iktisat ile uğraş edilmesi maksadıyla yürürlüğe konulan Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi aynı zamanda özellikle akaryakıt istasyonlarında ödeme maslahatlemlerini kolaylaştırmak ve kurumsal araç filolarının akaryakıt tüketimini yönetmek amacıyla da kullanılır.
Pompalara rabıtalı olan bu ödeme kayıt cihazları yardımıyla araçların plaka bilgilerinin elle girişleri engellenmiş olur. Böylecene tüm bilgiler otomatik olarak girilir. Yeni Taşıt Teşhisma check here sistemi ile elle plaka girişi kârlemi ve zorunluluğu baştan sona ortadan kalmış evet.
Akaryakıt piyasasında yarış eşitliğinin sağlanması ve kayıt dışı ekonomi ile çalışan bir şekilde savaş edilmesi ammaçlanmıştır. Ticari araçların plakaları ödeme kaydedici cihazlara manuel olarak değil kendiliğinden aktarılarak, hatalı plaka girişi ve fiş basılmasının önüne geçilecektir.
5 Teşrinievvel 2023'te gösterilen resmî karar ve genel tebliğ kapsamında Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi zorunluluğu getirilmiştir. Tüm tebliğ kapsamında olduğu belirleme edilen kayıtlara Taşıt Teşhisma Birimi (TTB) hulliyatlması zorunlu olmuşdolaşma.
Şeffaflık ve bilgilerin güvenle aktarılıp kaydedilmesi, denetimlerin kolaylaşmasına ve elan patetik hale gelmesine yardımcı oluyor.
“8 inci maddesinin 2 nci website fıkrasının (h) bendine bakılırsa Uluslararası ikili ve çok taraflı anlaşmalarla gerçekleştirme edilen vesaik ile Nezaretça verilen yetki belgesi, website taşıt belgesi, taşıt kartı ve diğer belgelerin sahtesi yapılarak/yapmış oldurılarak veya herhangi bir şekilde sahtesi temin edilerek yahut tahrifat konstrüksiyonlarak kullanılamaz.
Montaj hizmeti, Darphane’nin anlaşesrarı evetğu salahiyettar montaj noktaları aracılığıyla sağlamlanır ve bu hizmetin bedeli TTB ücretine dahildir.
Vesaitınızı UTTS sistemine entegre etmek üzere ihtiyaç mahsus teknolojik altyapı ve cihazlar, mütehassıs ekibimiz tarafından belirlenir ve size ulaştırılır.
Uluslararası dillerde makaslamaklmayan taşıt ruhsatlarının, konsoloshane ya da noter onaylı çevirisi istenir.
Taşıtlara takılacak ve akaryakıt istasyonlarında kullanılacak UTTS donanımlarının 2024 seneı ücretleri lügat konusu Genel Müdürlük aracılığıyla belirlenerek adresinde yayımlanmıştır.